Zoeken

Marokko produceert en stunt met prijzen mondkapjes

8 april 2020 - 16:20 - Economie

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben in de afgelopen dagen miljoenen mondkapjes aan winkels en supermarkten geleverd, zodat alle Marokkanen toegang krijgen tot de nu verplichte maskers.

Sinds dinsdag is het verplicht om een mondmasker op straat te dragen in het koninkrijk. Ruim 70.000 buurtwinkels werden begin deze week in mondmaskers voorzien. De mondkapjes waren eerst beschikbaar in supermarkten en sinds dinsdag ook in duizenden buurtwinkels.

Volgens Taoufik Moucharraf, directeur communicatie bij het ministerie van Industrie en Handel, werd ook de prijs naar beneden herzien. Een doos met 100 mondkapjes kost nu 80 dirham en een doos van 40 mondkapjes 40 dirham.

Begin deze maand had het ministerie al de prijzen vastgelegd op 2,5 dirham/stuk voor een doos van 10 mondkapjes, 2 dirham/stuk voor een doos van 50 kapjes en 1 dirham/stuk voor een doos van 100 maskers.

Een tiental textielfabrieken werden ingeschakeld om de mondkapjes te produceren. Op dit moment kan Marokko 3 miljoen mondmaskers per dag produceren. Vanaf volgende week zal dit aantal naar 5 miljoen per dag toenemen. De mondkapjes voldoen aan de internationale normen, hebben een levensduur van vier uur en kunnen maar één keer worden gebruikt.

Bladna.nl