Zoeken

Marokkaanse diaspora: invoer vreemde valuta, wat je moet weten

31 juli 2023 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Voor Marokkanen die in het buitenland wonen, vereist de invoer van vreemde valuta in Marokko een aantal verplichte formaliteiten. De invoer van vreemde valuta in de vorm van bankbiljetten of verhandelbare waardepapieren, wordt onderworpen aan specifieke regelgeving, afhankelijk van het bedrag.

Voor de invoer van vreemde valuta gelijk aan of meer dan het equivalent van 100.000 dirham, is het verplicht om bij aankomst in Marokko een schriftelijke verklaring te doen bij de douanediensten aan de grenzen.

Lees ook: Voorwaarden 90%-korting voor bejaarde Marokkanen die in het buitenland wonen

Voor de invoer van een bedrag dat lager is dan 100.000 dirham, wordt aangeraden om het bedrag ook aan te geven bij de douane. Deze schriftelijke verklaring kan namelijk nodig zijn om de herkomst van de valuta te rechtvaardigen bij eventuele transacties. Dit kan het vullen van rekeningen in vreemde valuta of in omwisselbare dirhams omvatten, de heruitvoer van de valuta of als de gerepatrieerde valuta afkomstig is van de uitvoer van goederen of diensten.

De verklaring van invoer van vreemde valuta is geldig voor een periode van maximaal zes maanden voor niet-ingezetenen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: overzicht boetes voor overschrijden tijdelijke toelatingstermijn auto

Wererld-Marokkanen moeten zich houden aan deze regelgeving bij de invoer van vreemde valuta in Marokko. Een goede kennis van deze procedures vergemakkelijkt monetaire transacties en voorkomt mogelijke problemen met de douanediensten. De douane roept de Marokkaanse diaspora waakzaam te blijven bij de invoer van vreemde valuta, ongeacht het bedrag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team