Zoeken

Marokkaanse diaspora niet blij met hoge autohuurprijzen

8 augustus 2022 - 11:00 - Economie

©

De inflatie in Marokko heeft ook gevolgen voor de autoverhuur. De tarieven zijn deze zomer zo hard de hoogte in geschoten, dat dit voor veel boosheid zorgt bij wereld-Marokkanen. Volgens deskundigen liggen er verschillende oorzaken aan de basis van de dure huurprijzen.

De hoge autohuurprijzen hebben de plannen van veel vakantiegangers in de war geschopt, ze klagen over recordbedragen die de normale huurprijs soms met de helft overschrijden. Sommige gebruikers klagen ook over andere voorwaarden, zoals een opgelegde minimale huurperiode van zeven dagen, meldt SRNTNews.

Lees ook: Wereld-Marokkanen belangrijke bron van buitenlandse deviezen voor Marokko

Autoverhuurbedrijven hebben, ondanks de heropleving van de toeristische sector, hun wagenpark duidelijk niet vernieuwd. Als gevolg daarvan is het huuraanbod enorm laag. De professionals zeggen dat ze nog niet zijn hersteld van de coronacrisis.

Abdellah Achanan, voorzitter van de Federatie van Autoverhuurverenigingen in Marokko (FALAM), legt uit dat verschillende verhuurbedrijven hun deuren hebben moeten sluiten in de maanden na het uitbreken van de coronapandemie. Anderen moesten hun vloot inkrimpen om te kunnen overleven. Hij noemt het voorbeeld van het faillissement van drie grote bedrijven met meer dan 10.000 agentschappen in het gehele koninkrijk.

Lees ook: Marokkaanse Nederlanders vertellen over reis naar Marokko

De beroepsbeoefenaar wijst tevens op de stijging van de belastingen en de opeenstapeling van schulden bij banken en verzekeringsmaatschappijen sinds het uitbreken van de coronapandemie. Ook dat rechtvaardigt de prijsstijging. "Ik voeg daar nog aan toe dat het moeilijk is nieuwe auto’s aan te schaffen, aangezien de prijzen wereldwijd zijn gestegen. De prijzen zouden aan het einde van het zomerseizoen opnieuw naar een normaal peil kunnen terugkeren," concludeert hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team