Zoeken

Wereld-Marokkanen belangrijke bron van buitenlandse deviezen voor Marokko

6 augustus 2022 - 15:40 - Marokko

©

De eerste terugkeer van wereld-Marokkanen naar Marokko na de pandemie, wordt gekenmerkt door een sterke invoer van deviezen.

De bijdrage van wereld-Marokkanen aan de Marokkaanse economie blijft positief. Uitgaven, ondersteuning van hun familie of zelfs investeringen in talrijke sectoren zijn een belangrijke bron van buitenlandse deviezen voor Marokko.

Lees ook: Marokkaanse diaspora stuurde 93,7 miljard dirham in 2021

Volgens het jaarverslag van Bank Al-Maghrib over de economische, monetaire en financiële situatie, dat door de gouverneur van Bank Al-Maghrib, Abdellatif Jouahri, aan Koning Mohammed VI werd overhandigd, bereikten de overmakingen in 2021 een recordniveau van 93,7 miljard dirham, een toename van 37,5% ten opzichte van 2020. Deze resultaten hielpen om de stijging van het tekort op de lopende rekening tot 29,1 miljard dirham, of 2,3% van het bruto binnenlands product (BBP), te beperken, aldus het rapport.

Lees ook: Europa wil geldtransfers Marokkaanse diaspora bemoeilijken

Voor Al Ain News stelt Mehdi El Fakir, consultant en econoom, dat Marokkanen wereldwijd een echte veiligheidsklep zijn, zowel in economisch als in sociaal opzicht. Volgens hem hebben hun overmakingen tijdens de gezondheidscrisis en hun niet aflatende solidariteit met hun verwanten in Marokko, geholpen om de negatieve gevolgen van de crisis aanzienlijk te verminderen. Om dit momentum vast te houden moeten regeringen prioriteit geven aan investeringen van Marokkaanse wereldburgers in Marokko en zetels creëren voor hun vertegenwoordiging in het Marokkaanse parlement.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team