Zoeken

Marokkaanse diaspora: afschaffing tolheffing op wegen in Spanje

17 juni 2022 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Spaanse regering en de Generalitat hebben de tolheffing afgeschaft op bepaalde weggedeelten in Catalonië en Aragon. Het gaat onder meer om de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell en de AP-7 tussen Tarragona en La Jonquera. Deze wegen worden veel gebruikt door de Marokkaanse diaspora.

Het besluit, dat vorig jaar werd genomen, werd door de betrokken verenigingen en gemeenten toegejuicht. De regering en de Generalitat (de Catalaanse regio) onderzoeken echter welke andere vormen van betaling zouden kunnen worden gebruikt om deze wegen te onderhouden. De optie van een vignet, een systeem van rekeningrijden per voertuig, lijkt unaniem te worden ondersteund.

Lees ook: Wereld-Marokkanen betalen volle prijs bij Spaanse benzinestations

Concreet zal het gedeelte van de AP-2 tussen Alfajarín (Zaragoza) en El Vendrell (Tarragona) gratis zijn, terwijl de gebruikers vroeger 20,65 euro moesten betalen op de 215 kilometer lange snelweg. Het traject tussen La Jonquera (Girona) en Salou (Tarragona) van 245 km op de AP-7, zal ook gratis zijn, terwijl de gebruikers voorheen 28,85 euro moesten betalen. Het tolvrije traject van 31 kilometer tussen Montmeló en Papiol (Barcelona) op de AP-7 wordt door het ministerie van Vervoer in aanmerking genomen.

Lees ook: Operatie Marhaba 2022: Spaanse restauranthouders wrijven zich in de handen

Het beheer van de twee autosnelwegen zal worden overgenomen door de Generalitat, die de tolconcessies op de C-32 tussen Barcelona en Lloret de Mar en op de C-33 tussen Barcelona en Montmeló, niet zal verlengen. In plaats daarvan zal nog steeds tol worden geheven op de C-32 tussen Castelldefels en El Vendrell, waar ook de Garraf-tunnels zich bevinden, en op de C-16 in de tunnels van Cadí en Vallvidrera, evenals op het traject van Sant Cugat naar Manresa via Terrassa. De concessies voor deze snelweg zullen tussen 2037 en 2039 aflopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team