Zoeken

Operatie Marhaba 2022: Spaanse restauranthouders wrijven zich in de handen

27 mei 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Operatie Marhaba 2022 levert de Spaanse provincie Salamanca naar verwachting 9 miljoen euro op, vooral voor de restaurants en hotels langs de snelweg A-66, waar Marokkanen uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, België, Duitsland of Nederland een tussenstop maken voor ze naar Marokko reizen.

"We wachten tot de Marokkanen terugkomen en in de zomer stoppen op hun weg naar Marokko, want zij verbruiken meer dan de gewone inwoners," aldus Inmaculada Martín, een winkelierster op de A-66. Velen in de toeristenindustrie van de streek hopen dat Marokkaanse toeristen zullen stoppen, iets drinken of overnachten voor ze hun reis voortzetten.

Lees ook: Operatie Marhaba moet Marokkaanse toerisme nieuw leven inblazen

Nu de in Europa wonende Marokkanen de straten van Salamanca opzoeken, zal dat ook een opkikker zijn voor de horecazaken die zich specialiseren in de Arabische keuken en die zich aan de ingang van de stad bevinden.

Lees ook: Stijging hotelprijzen in de zomer verwacht in Marokko

Saïd runt een zaak in Castellanos de Moriscos waar de bussen naar Algeciras meestal stoppen. Het restaurant moest dicht nadat Operatie Marhaba in 2020 werd afgelast. "We hebben pas vorige zomer onze deuren opnieuw geopend, we hopen dat deze zomer succesvol zal zijn," aldus Saïd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team