Zoeken

Marokkaanse komiek Booder: "Ik leefde van een solidariteitsuitkering"

14 november 2023 - 12:00 - Cultuur

©

De bekende Frans-Marokkaanse acteur en komiek Booder, van zijn echte naam Mohamed Benyamna, sprak onlangs in een interview over zijn persoonlijke verhouding tot geld. Het gesprek gaf een inkijkje in de normen en waarden van Booder op het gebied van rijkdom en familie.

Op de vraag of hij zichzelf rijk beschouwt, antwoordde Booder: "We zijn rijk vanaf het moment dat we een kind hebben dat van ons houdt... Dus ik ben heel rijk omdat ik een hechte familie heb die van me houdt. Geld, dat zei ik gisteren tegen wat kerels die langs kwamen, als je dit vak doet voor het geld, stop dan meteen." Booder keek ook terug op zijn carrière, met name na de release van de film ’Beur sur la ville’ in 2011. "Wat mensen niet weten, is dat ik daarna niet heb gewerkt. Ik had geen inspiratie, schreef niets. Ik heb zelfs een tijd van een solidariteitsuitkering geleefd," onthulde hij.

Lees ook: Lachen en tranen: Booder’s eerbetoon aan Wahid Bouzidi

Booder benadrukte dat hij, ondanks zijn succes, nederig is gebleven en trouw aan zijn roots. "Ik ben niet in ellende opgegroeid, dat zou een gebrek aan respect zijn voor mijn ouders... Ik ben nog steeds huurder, woon nog steeds in de wijk waar ik ben opgegroeid. Ik ondersteun mijn ouders, mezelf, mijn broers. We zijn geen familie die draait om geld."

Lees ook: Booder spreekt over ziekte die hem bijna het leven kostte

Het interview ging verder over Booders zoon, geboren in 2011. De jongen gaf zijn vader advies over zijn toekomstige show: "Papa, zelfspot is leuk voor even, maar stop met jezelf belachelijk te maken. Schrijf over iets anders." Booder reageerde lachend en zei hem: "Ik ben toch degene die de huur betaalt!"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team