Zoeken

Marokkaanse Citroën "My Ami Buggy" in enkele uren uitverkocht

27 juni 2023 - 23:00 - Economie

©

De kleine Citroën "Ami" blijft records breken. De in Marokko geproduceerde elektrische auto zonder rijbewijs is zeer gewild in veel Europese landen. "My Ami Buggy", de nieuwe versie van de elektrische vierwieler, oogstte een ongelooflijke respons met een verkoop van 800 stuks op enkele uren tijd.

Online gelanceerd in acht Europese landen waaronder Frankrijk, Italië, Spanje, België, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Griekenland op 20 juni 2023, was de verkoop van "My Ami Buggy" een echt succes. In Frankrijk waren er 430 voertuigen beschikbaar, die al na twee uur waren uitverkocht. België brak het verkoopsnelheidsrecord, het duurde slechts negen minuten om 65 Ami Buggy’s te verkopen. De online verkoop registreerde in totaal niet minder dan 20.000 hits.

Lees ook: Fiat Topolino, het kleine zusje van de Ami, in Marokko geproduceerd

De autofabrikant is van plan om tijdens de zomer nog eens 200 exemplaren te verkopen in winkels in Turkije, Marokko en de Franse overzeese departementen en gebiedsdelen. De vierwieler, met een prijs van 10.490 euro, heeft een uniek design met een afneembaar dak, een kaki kleurstelling en gouden wielen, evenals een reeks accessoires zoals transparante deurhoezen, een afneembare draagtas en een bluetooth nomad-speaker.

Lees ook: Elaris Finn, nieuwe concurrent van "Marokkaanse" Citroën AMI

Het is niet de eerste keer dat Citroën zo’n succes heeft met het Buggy-model. In 2022 was de eerste versie van het voertuig zeer snel uitverkocht. In minder dan 20 minuten waren de 50 beschikbare exemplaren in Frankrijk uitverkocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team