Zoeken

Elaris Finn, nieuwe concurrent van "Marokkaanse" Citroën AMI

18 juli 2022 - 15:00 - Economie

©

De Citroën AMI, een elektrische auto zonder licentie uit de fabriek van de PSA Groep in Kenitra, heeft een nieuwe concurrent. Het is de Elaris Finn, een in China gefabriceerde auto die door Lidl gedistribueerd wordt.

De Citroën AMI moet de concurrentie aangaan met een nieuwe rivaal, de Elaris Finn. Het is een nieuwe kleine elektrische auto die vanaf medio 2022 bij Lidl te koop zal worden aangeboden.

Lees ook: In Marokko gefabriceerde Citroën AMI kent groot succes

Het voertuig wordt eerst in Duitsland op de markt gebracht, meldt Auto Plus. De commercialisering zou kunnen worden voortgezet in andere Europese landen, zoals Frankrijk en Italië, waar de AMI van Citroën al succesvol is. Er zijn in totaal meer dan 23.000 exemplaren verkocht, waarvan meer dan 22.400 in Europa, meldt Motors Actu.

Lees ook: In Marokko gemaakte Citroën AMI wil Britse markt veroveren

De Elaris Finn is een tweezitter met een 12,3 inch scherm voorzien van Apple Car Play en Android Auto. Het voertuig is uitgerust met een 35 kW (45 pk) elektromotor. De auto weegt 930 kg en kan een snelheid van 115 km/uur bereiken. Het is verkrijgbaar vanaf 20.330 euro, terwijl zijn Marokkaanse concurrent 8000 euro kost.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team