Zoeken

Spanje laat Marokkaanse textiel links liggen

25 augustus 2023 - 23:00 - Economie

©

De Marokkaanse textielexport naar Spanje is in de eerste helft van het jaar aanzienlijk gedaald, volgens gegevens gepubliceerd door Icex Spain Exports and Investments.

Van januari tot juni 2023 daalde de Marokkaanse mode-export naar Spanje met 15,3% tot 806,6 miljoen euro. Marokko is daarmee de zesde leverancier van Spanje. Turkije, vorig jaar nog de derde leverancier van het land, is gezakt naar de vijfde plaats met 1,3 miljard euro, een daling van 17,5% vergeleken met dezelfde periode in 2022, bericht Modaes.

Lees ook: Zara-jurk dubbel zo duur in Marokko

Daarentegen steeg de Franse textielexport naar Spanje met 17,8% over deze periode. Frankrijk is nu de derde leverancier van Spanje, terwijl Duitsland de zevende plek inneemt met een exportgroei van 15,1%. Italië, met een groei van 4,9%, blijft de vierde mode-exporteur naar Spanje.

China en Bangladesh behouden hun positie als voornaamste leveranciers van Spanje, met een stijging van 0,1% voor China en een daling van 0,1% voor Bangladesh ten opzichte van de eerste zes maanden van 2022.

Lees ook: Marokko "wil Spaanse textielsector schaden"

Wat betreft de export naar Europa is Frankrijk de grootste klant van Spanje, gevolgd door Italië, Portugal, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team