Zoeken

Marokkaanse brandstichter Den Haag veroordeeld

21 juni 2021 - 12:00 - Wereld

©

Justitie veroordeelde de 29-jarige Marokkaanse man die vorig jaar brand stichtte in een portiekwoning aan de Uddelstraat in Den Haag tot TBS met dwangverpleging. De man lijdt aan schizofrenie en hoorde ook stemmen die hem die hem de opdracht gaven een bomaanslag in de tram te plegen.

Onder invloed van drank en drugs stak de beschuldigde op 24 november 2020, de vloer, een bank en een matras in de woning aan de Uddelstraat in brand. De andere bewoners van het portiek moesten hun woning verlaten en twee baby’s werden naar het ziekenhuis gebracht met ernstige ademhalingsproblemen, schrijft Omroep West.

De man verliet Marokko zes jaar geleden omdat zijn familie niet aanvaardde dat hij homoseksueel is. Aan de hand van een Syrische naam wist hij Nederland binnen te komen om er een nieuw leven beginnen, maar hij kreeg psychische problemen. In zijn hoofd hoorde hij stemmen die hem vertelden dat hij een aanslag moest plegen in de tram.

Volgens deskundigen komt de man niet in aanmerking voor een gevangenisstraf, omdat hij schizofreen is en dus volledig ontoerekeningsvatbaar. De officier van justitie vroeg wel om TBS met dwangverpleging, ’ter bescherming van de maatschappij’. Omdat de kans op gevaarlijk gedrag volgens de aanklaagster nog steeds aanwezig is. De rechtbank heeft de eis van het OM overgenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team