Zoeken

Marokkaanse blogster Mayssa Salama Ennaji door politie verhoord

21 september 2020 - 15:50 - Gemeenschap

©

Het Marokkaanse ministerie van Gezondheid heeft aangifte gedaan tegen de Marokkaanse blogster Mayssa Salama Ennaji. Minister Khalid Ait Taleb heeft besloten om haar voor de rechter te slepen voor beschuldigingen waarover ze hem aansprak.

De bewindsman wordt er door de media van beschuldigd overeenkomsten te hebben gesloten voor de aankoop van coronatesten en medisch materiaal zonder aanbesteding en aan onverstaanbaar hoge prijzen. Hij zou ook geen aandacht hebben geschonken aan Marokkaanse initiatieven en oplossingen en wordt verdacht van wanbeheer.

Mayssa Salama Ennaji sprak over deze zaak op Facebook en vertelde dat het parlement op de hoogte was. Ze hekelde in haar bericht het feit dat noch de minister noch het parlement op de beschuldigingen in de media hebben gereageerd.

De blogster deelde ook een video waarin ze aan Khalid Ait Taleb vroeg om op de beschuldigingen te reageren. Ze stelt al haar bronnen aan de politie te hebben gegeven en bedankt de agenten voor hun professioneel gedrag. Ze begrijpt niet waarom de bewindsman heeft besloten om haar te vervolgen en niet de andere bronnen die ze aan de politie doorgaf (media, parlement, sociale media).

Het is de derde keer dat Mayssa Salama Ennaji door de politie in Rabat wordt verhoord. De eerste keer was in 2016 na een klacht van de voormalige minister van Milieu, Hakima El Haite.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team