Zoeken

Marokkaanse blogster Sara Abujad van racisme beschuldigd

28 november 2019 - 18:30 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse blogster Sara Abujad is in opspraak geraakt na de publicatie van een korte video waarin ze grapte over de huidskleur van haar pasgeboren nichtje.

In het filmpje spreekt de bekende blogster over "de grootste schrik van haar leven" tijdens de geboorte van haar nichtje Nevine. Ze wilde met haar schoonbroer grappen die niet aanwezig was tijdens de bevalling.

Sara toonde hem een zwarte baby in een roos dekentje en vroeg hem "Op wie lijkt de kleine"? De schoonbroer van Abujad lanceerde als antwoord de hashtag "#عنصرية_سارة_ابوجاد" (het racisme van Sara Abuhad).

De blogster raakte als gevolg in opspraak en werd van racisme beschuldigd door honderden sociale mediagebruikers, met name op Facebook.

Maandag deelde Abujad een nieuw filmpje waarin ze zich verdedigd. "Ik ben tegen racisme en onrechtvaardigheid. (...) Ik word van racisme beschuldigd terwijl ik zelf herhaaldelijk niet Marokkanen die het slachtoffer van racisme waren heb verdedigd.", schreef de blogster. Ze verwijderde intussen ook de omstreden video.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team