Zoeken

België: Marokkaan tot jarenlange celstraf veroordeeld voor huiselijk geweld

29 juni 2020 - 11:30 - Wereld

©

Abderrahim B. is afgelopen vrijdag door de correctionele rechtbank van Brussel tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de gijzeling, mishandeling en vernedering van zijn vrouw.

Het slachtoffer vroeg op 5 november vorig jaar, vanaf een appartement op de derde verdieping in Schaarbeek, hulp aan een voorbijrijdende politiepatrouille.

Belga bericht dat de agenten de deur van de woning opentrapten om het slachtoffer te bevrijden. Ze ontdekten dat de vrouw al een tijdje opgesloten zat en zelfs geen toegang had tot een wc.

Abderrahim B was in september 2007 al tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op zijn eerste vrouw. Hij was na enkele jaren onder voorwaarden vrijgelaten. Zijn tweede vrouw had hij tijdens een reis in Marokko in 2018.

De vrouw, die niet kan lezen of schrijven, vertelde aan de agenten dat de verdachte haar dwong om zich volledig te bedekken en weigerde dat andere mannen haar zouden zien. Ze mocht ook met niemand spreken. Haar gewelddadige echtgenoot zal naast zijn celstraf ook een schadevergoeding van 7500 euro moeten betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team