Zoeken

Marokkaanse Belg gearresteerd voor dierensmokkel op terugweg van Marokko

1 september 2023 - 12:00 - Wereld

©

Een Marokkaan uit België die terugkeerde van vakantie uit Marokko, werd woensdag gearresteerd voor dierenhandel tijdens een controle bij de tolpoort van Sorigny in Frankrijk. Hij vervoerde Griekse schildpadden en putters, twee beschermde diersoorten.

Medewerkers van de Franse milieupolitie, vergezeld door gendarmes en douaniers, hadden zich woensdag opgesteld bij de tolpoort van Sorigny op de A10 snelweg om voertuigen te controleren. Een Belgische bestelwagen, bestuurd door een Marokkaan die van vakantie terugkeerde, wekte argwaan. In de kofferbak vonden de agenten twee putters, een soort die in Marokko met uitsterven wordt bedreigd en dus beschermd is, meldt France Bleu.

Lees ook: Politie Oujda voorkomt smokkel 2400 distelvinken naar Algerije

De vogels hadden geen identificatiepapieren, waren niet geringd en verkeerden in slechte gezondheidstoestand. Toen hij ondervraagd werd, verklaarde de Marokkaan dat hij al drie jaar eigenaar van de vogels is en heen en weer reist tussen België en Marokko met hen. De milieupolitie heeft de vogels in beslag genomen, die na verzorging zullen worden vrijgelaten in hun natuurlijke habitat.

Lees ook: Zwitserland: Marokkaanse krijgt zware boete voor smokkelen schildpadden

Vier Griekse schildpadden verstopt in plastic dozen, werden ook in beslag genomen. Ze verkeerden ook in een slechte gezondheidstoestand en werden toevertrouwd aan het Natuurhistorisch Museum van Tours. Twee Afrikaanse reuzenslakken die eveneens in het voertuig werden aangetroffen, werden teruggegeven aan de bestuurder omdat deze soort niet als beschermd wordt beschouwd. De handel in beschermde diersoorten is de vierde meest winstgevende in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team