Zoeken

Marokkaanse koppels uit België betrapt met 200 kilo hasj in Ceuta

22 augustus 2023 - 18:00 - Marokko

©

Twee Marokkaanse stellen die in België wonen, zijn zondag in Ceuta gearresteerd met ruim 200 kilo hasj verborgen in hun auto’s. Beide koppels reisden met hun vier jonge kinderen. De kinderen, tussen één en vijftien jaar oud, zijn aan de Spaanse kinderbescherming toevertrouwd.

De twee koppels werden zondag in de haven van Ceuta gearresteerd toen ze probeerden aan boord te gaan van een boot naar Algeciras. Ze hadden respectievelijk 115,1 kilo en 87,1 kilo hasj verborgen onder het dashboard en de voetsteunen van hun voertuigen, meldt de Guardia civil in een persverklaring.

Lees ook: Spanjaard met ton drugs betrapt in Tanger Med

Het eerste in België geregistreerde voertuig werd bestuurd door een 39-jarige Marokkaan die in België woont en een werkvergunning heeft. In de auto zaten ook zijn 29-jarige Belgische echtgenote en hun vier kinderen. Ruim 115 kilo hasj werd in de auto gevonden, meldt El Confidencial.

Een uur later werden een 48-jarige man en een 41-jarige vrouw gearresteerd. Beiden hebben de Marokkaanse nationaliteit, een werkvergunning en wonen in België. Zij hadden 87,1 kilo hasj op dezelfde plaatsen in hun auto verborgen en reisden ook met hun vier kinderen.

Lees ook: Marokkaan uit Nederland met drugs betrapt bij Duitse grens

De vier ouders zijn overgedragen aan de bevoegde rechtbank op verdenking van een misdrijf tegen de volksgezondheid. De acht jonge kinderen zijn opgevangen door de Kinderbescherming van Ceuta.

Bladna.nl