Zoeken

Marokkaanse banken werven het meest aan

2 januari 2021 - 17:20 - Economie

©

Van alle sectoren van de Marokkaanse economie heeft de bankensector dit jaar het grootst aantal werknemers aangeworven. Het ging voornamelijk om IT’ers, ervaren kandidaten of kandidaten met een masterdiploma.

In 57% van alle aanwervingen door Marokkaanse banken, ging het om een IT-functie, meldt L’Economiste, daarbij verwijzend naar cijfers van de website Rekrute.com. De IT-profielen waren het afgelopen jaar het meest gewild. Alleen in de callcenterbranche werden meer mensen aangenomen, namelijk twee derde van alle aanwervingen in het afgelopen jaar.

"Van de 199 vacatures die vorige maand door banken zijn geopend, zijn 112 functies vervuld", zo meldt de rekruteringssite. Na de bankensector volgen de sectoren: telecom/netwerken (18% van de aanwervingen), projectmanagement/studies/R&D (8%), bankieren (7%) en management/boekhouding/financiën (5%).

Door de coronapandemie maken banken steeds meer werk van de ontwikkeling van hun online diensten. Daarom hebben de meesten databasebeheerders, senior research & development managers en remote customer managers aangenomen. De eisen die de banken aan hun toekomstige werknemers stellen zijn hoog: minimaal een bachelordiploma en tussen de 3 en 10 jaar ervaring. In 2020 zijn er in totaal 4769 banen gecreëerd in Marokko. Een daling van 19,2% ten opzichte van 2019 die vooral is veroorzaakt door de coronacrisis.

Bladna.nl