Zoeken

Marokkaan in Italië: "Mijn baby overleed in mijn armen"

9 maart 2021 - 20:00 - Wereld

©

Aness Miad, een acht maanden oude baby van Marokkaanse afkomst, is afgelopen vrijdag overleden na een val van zijn bed in Italië. De carabinieri van Vignola in de provincie Modena heeft een onderzoek gestart.

Het ongeluk gebeurde vrijdag rond 17:30 uur in het huis waar Amed, zijn vrouw Aya en hun drie kinderen al enkele jaren wonen. Aness was het jongste kind van het gezin en zou zijn overleden na een slechte val volgens plaatselijke media.

Een buur van het gezin die enkele minuten na het incident de familie te hulp schoot, vertelde aan de media over wat er die namiddag zou zijn gebeurd. "Ik hoorde roepen en rende ernaar toe om te zien wat er aan de hand was. Toen ik aankwam was Aness al overleden in zijn kamer. Hij lag op de grond, naast het bed. Ik heb niets kunnen doen.", zegt de aangedane man.

Volgens de ouders van Aness sliep de baby met zijn moeder toen hij uit zijn wiegje viel. Hij zou vast zijn geraakt tussen zijn bedje en het bed van zijn ouders. De moeder zag pas wat er was gebeurd toen ze wakker werd. Het is niet duidelijk of Aness met zijn hoofd tegen de grond viel of hij gestikt is in het deken.

"Hij overleed in mijn armen", vertelt Amed, de vader van de kleine jongen. Het Marokkaans gezin krijgt veel steun van familie, vrienden en buren. Forensisch onderzoek op het lichaam van Aness zal meer duidelijkheid moeten geven over de doodsoorzaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team