Zoeken

Melissa mag haar in Marokko overleden man niet waardig begraven

10 maart 2021 - 13:20 - Wereld

©

Ludovic, een 34-jarige kok uit het Franse Rennes, kwam vorig jaar samen met zijn vriendin Mélissa naar Marokko, waar het verliefde koppel van plan was om samen een kleine vakantie door te brengen in het Grand Hotel in Marrakech. Maar Ludovic verdronk op 13 maart 2020 in de jacuzzi van het hotel. Zonder enige medische expertise ligt het lichaam van de dertigjarige nog steeds in een grafkelder, waardoor zijn vrouw hem niet waardig kan begraven.

"We kwamen op 9 maart aan in Marokko en moesten op vrijdag 13 maart rond 17:30 uur opnieuw vertrekken. Een half uur voordat we de taxi zouden nemen, wilde mijn man de jacuzzi van het hotel uitproberen. Toen hij na een kwartier niet terug was, ging ik naar hem toe", vertelt Mélissa Lefèvre aan Actu Rennes. Ludovic lag op de bodem van de jacuzzi, met zijn rug tegen de grond. Ze sprong in het zwembad om hem eruit te halen maar dat mocht niet baten. "Ik schreeuwde en ongeveer tien mensen kwamen me helpen, maar niemand slaagde erin om hem eruit krijgen door de zuigkracht van de jacuzzi," herinnert ze zich. Alle reanimatiepogingen mislukten en uiteindelijk kwam er een ambulance die hem naar het ziekenhuis bracht.

"Ik werd aan de kant gezet en wist niet eens of hij nog leefde," zegt Melissa die uiteindelijk ook naar het ziekenhuis werd gebracht. "Daar zei een dokter tegen me: ’Het is voorbij’. Ik stortte in. De volgende dag mocht ze haar man pas zien. "Zijn gezicht was paars en zijn lichaam was helemaal opgezwollen, dat beeld was angstaanjagend," beschrijft ze. Nadat zij het nieuws aan haar twee kinderen van 10 en 13 jaar had verteld, zocht zij een manier om naar Frankrijk terug te reizen. Dat was moeilijk, omdat Marokko inmiddels zijn luchtverbindingen met andere landen had opgeschort.

Mélissa bracht bijna 48 uur door op de luchthaven van Marrakech en kon op zondag 15 maart een plaats bemachtigen op een vliegtuig naar Parijs. Het lichaam van haar man zou een paar dagen later gerepatrieerd worden. "We hebben op 19 maart een kleine plechtigheid kunnen houden en Ludovic rust voorlopig in een grafkelder op de begraafplaats in het oosten van het land, in afwachting van een autopsie," zegt Mélissa.

Toen er geen nieuws kwam over het onderzoek en de datum van de forensische expertise van het lichaam van Ludovic, heeft zij beroep gedaan op Maxime Tessier, advocaat bij de balie van Rennes. "Ik ben eind februari 2021 ontvangen door het parket van Rennes, daar werd mij verteld dat er een gerechtelijk onderzoek zou worden ingesteld en dat dit zou worden toevertrouwd aan een onderzoeksrechter". Een kleine stap vooruit. De getuigen van de tragedie in het hotel, voor het merendeel Fransen, zullen door justitie kunnen worden gehoord en er zou dan uiteindelijk een autopsie kunnen worden uitgevoerd, na de opgraving van het lichaam van de overledene.

"Op dit moment proberen we de doodsoorzaak van de heer Lefèvre vast te stellen: of de dood een ongeluk is, of te maken heeft met het niet goed functioneren van de jacuzzi", zegt advocaat Maxime Tessier. In het tweede geval kunnen we overwegen om het hotel aan te klagen". De zaak gaat duidelijk wel veel tijd in beslag nemen. Mélissa is aan het einde van haar geduld. "Ik draag dit drama helemaal alleen en wil niet dat mijn kinderen hieronder lijden. Mijn oudste is volledig gestopt met school en wordt opgevolgd door een psycholoog en mijn jongste loopt nu ook weg van school."

De jonge vrouw verkeert ook in financiële moeilijkheden aangezien de verzekeringsmaatschappijen tot op dit ogenblik niets hebben uitgekeerd. "En sinds ik mijn baan heb opgezegd, heb ik geen inkomen. Gelukkig helpt mijn familie me en is mijn huisbaas meegaand. Mélissa wacht op het einde van de gerechtelijke procedure om haar man een waardige begrafenis te kunnen geven. "Al kijk ik niet uit naar de dag waarop we weer een begrafenisplechtigheid zullen moeten meemaken, want ik wil gewoon verder".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team