Zoeken

Rihanna onder vuur voor gebruik hadith in remix

7 oktober 2020 - 20:00 - Cultuur

©

Sinds het begin van haar carrière is dit de eerste keer dat Rihanna de intense woede van het internet over zich heen heeft gekregen. De aanleiding is een video die de zangeres heeft gedeeld op sociale media waarin modellen dansen op een nummer waarin een Hadith van de profeet Mohamed is verwerkt.

Afgelopen vrijdag lanceerde de zangeres de tweede editie van haar lingerielijn genaamd Savage X Fenty Volume 2. Na het evenement was er een vooraf opgenomen modeshow te zien die werd uitgezonden via Amazon Prime. De video werd op sociale media gedeeld en al snel merkten internetgebruikers op dat in een deel van de show modellen aan het dansen waren op een nummer genaamd "Doom", geproduceerd door Coucou Chloe.

Het nummer is een remix van een recitatie door de Koeweitse predikant Mishary bin Rashid Alafasy. Veel mensen, moslims en niet-moslims, hebben Rihanna beschuldigd van gebrek aan fatsoen jegens de heilige tekst. Sommigen reageerders merkten op dat de zangeres het nummer "Doom" al drie jaar geleden in een andere modeshow had gebruikt.

Terwijl internetgebruikers hun verontwaardiging uitspraken, plaatste producer Coucou Chloe een twitterpost met de ironische ondertitel "zero stress". Dit leidde tot nog heftigere reacties waarop zij besloot om haar sociale media-accounts tijdelijk te deactiveren.

Op maandag activeerde ze haar Twitter opnieuw en bood zij haar excuses aan. "Ik wil mijn excuses aanbieden voor de ophef die is ontstaan over het gebruik van de samples in mijn nummer ’Doom’. Het nummer is gemaakt op basis van samples van Baile Funk-tracks die ik online heb gevonden. Destijds wist ik niet dat het ging om teksten uit een islamitische Hadith."

Ze zegt dat ze de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor het feit dat ze niet zelf onderzocht heeft wat de inhoud van de teksten uit de gebruikte samples was. Ook bedankt ze de reageerders die de moeite hebben genomen om haar hierop te wijzen. "We hebben het nummer met spoed van alle streamingplatforms verwijderd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team