Zoeken

Marokkaanse arts vertelt over vertrek naar Litouwen

30 december 2022 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Abderrahmane Bouboual studeerde af als arts in Marokko. Hij verliet zijn geboorteland met zijn diploma op zak, richting Litouwen, waar hij al bijna zeven jaar als ambulancier werkt. Hij droomt ervan om te werken op de chirurgische afdeling van het Panevėžys ziekenhuis.

Bij zijn aankomst in Litouwen leerde Abderrahmane Bouboual, bekend onder zijn acroniem Abde, Litouws aan de filologische faculteit van de universiteit van Vilnius. "Dat was lastig. Het meest hulpvol was het werken in de ziekenboeg in Panevėžys. Hier sprak iedereen Litouws, dus ik had geen andere keuze dan de taal te leren," vertelde hij aan LRT.

Lees ook: Abdelali Bentohami: van jeugdspeler bij Ajax tot chirurg

Nu voelt Abde zich geïntegreerd in de Litouwse samenleving. Hij heeft zes jaar ervaring in de urgentiegeneeskunde. Abde herinnert zich één van zijn allereerste opdrachten. "Het was de eerste keer dat ik iemand moest reanimeren. In theorie weet ik alles, maar in de praktijk... Gelukkig had ik een ervaren collega aan mijn zijde. Dus alles ging goed," vertelt hij. Volgens hem lijden Litouwers het vaakst aan hart- en vaatziekten, terwijl infectieziekten vaker voorkomen in Marokko.

Lees ook: Hajir, van caissière tot hoogste baas bij Action

De Marokkaanse arts zal zijn verblijf in Vilnius volgend jaar moeten beëindigen. Hij zegt echter dat hij zijn toekomst ziet in Panevėžys, waar hij graag wil blijven werken. Zijn grootste wens is te werken op de chirurgische afdeling van het ziekenhuis in Panevėžys. "Ik zeg tegen mijn collega’s: je gaf me een kans, je geloofde in me, dus verlies me nu niet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team