Zoeken

Gemeenteraadslid Fez bijt in vinger ambtenaar

3 januari 2023 - 12:00 - Marokko

©

Een gemeenteraadslid van de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS), heeft in de vinger gebeten van een ambtenaar in het district Zouagha, in de regio Fez-Meknes. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

Eind vorige week beet een raadslid van de PPS-fractie in de vinger van een ambtenaar die in het district Zouagha werkt. De beet was zo ernstig dat het slachtoffer onmiddellijk naar het ziekenhuis werd overgebracht. Het lijkt erop dat het vingerkootje van het slachtoffer gescheurd is.

Lees ook: Vechtend raadslid voor de rechter in Settat (video)

Het incident zou het gevolg zijn van een geschil tussen de vice-voorzitter van de gemeente en de ambtenaar, maar de reden voor de ruzie blijft voorlopig onbekend. Een bron binnen het district Zouagha vertelde aan Le360 dat het geschil voortkomt uit een conflict tussen de twee over het beheer van de afdeling openbare werken. De afdeling, die voorheen werd geleid door de gewonde ambtenaar, wordt nu beheerd door het PPS-raadslid, die zijn post bij de afdeling cultuur en sport van dezelfde gemeente heeft verlaten.

Lees ook: Kamerlid Marokko veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf

Het lokale beheer in Zouagha wordt gekenmerkt door frequente conflicten en botsingen tussen de voorzitter van de gemeente en gemeenteraadsleden, met als meest recente voorbeeld het uitstel van de laatste zitting van de gemeente.

Bladna.nl