Zoeken

Arts in Nador moet 10 miljoen dirham betalen na foute besnijdenis

20 februari 2023 - 10:00 - Marokko

©

Een in Nador praktiserende arts is veroordeeld tot een gevangenisstraf en het betalen van 10 miljoen dirham schadevergoeding aan de familie van een kind, vanwege de geleden schade na een besnijdenis.

Een kind met een ontsteking aan het slijmvlies van zijn eikel en aan de voorhuid van zijn geslacht, werd in augustus 2021 besneden in een dokterspraktijk in Nador. Maar er ontstonden complicaties na de operatie. De moeder van het kind "constateerde een bloeding bij het kind en andere complicaties die alsmaar verergerden", meldt Assabah.

Het kind werd in het academisch ziekenhuis van Oujda opgenomen. Een medisch team onderzocht hem en constateerde "een blijvende invaliditeit". De vader van het kind bracht de zaak voor de rechter. Hij beschuldigt de arts van de amputatie van de eikel van het geslacht van zijn zoon, waardoor er "een moeilijk te behandelen permanente handicap" is ontstaan.

In februari 2022 begon een proces voor de rechtbank van eerste aanleg in Nador. Na 18 hoorzittingen en meerdere deskundigenrapporten, werd een onderzoek ingesteld. Een medisch team werd ingeschakeld, bestaande uit de directeur van het academisch ziekenhuis van Oujda en andere specialisten in kinderchirurgie van het Al Farabi ziekenhuis in dezelfde stad. Op basis van de conclusies van deze expertise heeft de rechtbank de arts veroordeeld tot een gevangenisstraf en tot de betaling van 10 miljoen dirham als schadevergoeding voor de familie van het kind.

Bladna.nl