Zoeken

Marokkaanse ambtenaren ontslagen wegens fouten in Koran

9 oktober 2022 - 21:00 - Marokko

©

De minister van Habous en Islamitische Zaken Ahmed Taoufiq heeft onlangs de hoofden van verschillende departementen vervangen nadat de publicatie van 50.000 exemplaren van de Heilige Koran fouten vertoonden.

In de afgelopen dagen heeft minister Ahmed Taoufiq een belangrijke verandering doorgevoerd aan het roer van zijn ministerie, meldt het dagblad Assabah. Volgens bronnen zal deze ontslaggolf ook andere ambtenaren treffen die incompetent worden geacht of al lange tijd dezelfde functie bekleden.
 
Lees ook: Marokko drukt 25.000 in het Spaans vertaalde Korans

De minister heeft het beheer van de Heilige Koran toegewezen aan één van zijn hoge ambtenaren totdat het verband tussen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid is opgehelderd. De wijzigingen treffen ook de hoofden van de afdelingen Habous, Traditioneel onderwijs, Islamitische zaken en Inspectie-generaal. De reden voor de verontwaardiging was dat de oplage van 50.000 exemplaren niet voldoende goed was voor slechtzienden.

Het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt dat de hele oplage is opgehaald voor vernietiging in de regionale afdelingen van het ministerie. De controleurs constateerden een slechte papierkwaliteit en talrijke fouten in de 50.000 exemplaren. Volgens dezelfde bronnen werden verschillende onregelmatigheden in het productieproces vastgesteld. Zo werd de bestelling onder meer geplaatst bij een particuliere drukkerij, hoewel het ministerie een eigen drukkerij heeft voor de publicatie van de Heilige Koran.
 
Lees ook: Ruim 4 miljoen Marokkanen leerden lezen in moskee

Bovendien werden deze exemplaren zo snel gedrukt dat het comité dat ze moest controleren geen tijd had om haar werk te doen. Uit dezelfde bronnen blijkt ook dat de verantwoordelijke drukkerij het concurrentiebeginsel niet in acht heeft genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team