Zoeken

Marokkaanse actrice Fatima Regragui overleden

4 augustus 2021 - 10:00 - Cultuur

©

De bekende Marokkaanse actrice Fatima Regragui, is op maandag 2 augustus 2021 overleden na een lange ziekte. Ze was 80 jaar oud.

Abderrahmane Regragui heeft het overlijden van zijn zuster bevestigd. Ze werd maandag na het Al Asr gebed in Rabat begraven.

Fatima Regragui was een icoon van de Marokkaanse film en theaterwereld. Ze werd op 15 februari 1941 geboren en begon haar acteercarrière in de jaren ’50. In 1957 zette ze haar eerste stappen met de theatergroep Atajdid Al Masrahi. Ze speelde onder meer in het theaterstuk "Amayel Jha".

Lees ook: Fatima Regragui krijgt appartement en financiële hulp (video)

Met de bekende Maamoura theatergroep speelde ze later met enkel van de bekendste namen van de Marokkaanse theater, waaronder Tayeb Seddiki, Ahmed Tayeb Laâlej en Said Afifi. In 1975 sloot ze zich aan bij de groep van het Nationaal theater Mohammed V in Rabat, waar ze samen met Aziz Maouhoub, Mohamed El Jam, Malika El Omari en Nezha Regragui speelde.

Fatima Regragui was ook regelmatig op televisie te zien. Ze had onder meer rollen in de films "Goodbye Mothers" (Mohamed Ismaïl, 2008) en  "Assarab" (Ahmed Bouanani, 2001).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team