Zoeken

Rabii Kati kruipt in de huid van Abdelkrim El Khattabi

20 oktober 2022 - 21:00 - Cultuur

©

Na verschillende rollen te hebben vertolkt in Arabische filmproducties, waaronder "El Zaaiman" en "Ghasak", keert acteur Rabii Kati terug in een nieuwe historische rol. Deze keer kruipt hij in de huid van de Marokkaanse verzetsheld, Abdelkrim El Khattabi, in de film "Anoual" van regisseur Mohamed Bouzakou.

De acteur is momenteel bezig met de opnames van de film, en zegt dat hij enorm verheugd is over deze kans om deel te nemen aan dit project. "Ik ben erg blij en trots om aan deze nieuwe productie mee te werken. Dit werk zal voor altijd de geschiedenis van de Marokkaanse en Arabische film markeren. Ik speel de persoonlijkheid van de strijder en held Mohamed Abdelkrim El Khattabi, die de Marokkaanse geschiedenis en de Arabische wereld heeft getekend," aldus de acteur aan ALM.

Lees ook: Marokko vraagt Frankrijk om "papieren" van Abdelkrim El Khattabi

Rabii Kati zegt dat de film hem omwille van verschillende redenen heeft aangetrokken. "Als Marokkaanse acteur koesterde ik altijd al de bijzondere voorliefde om complexe artistieke experimenten aan te gaan, en met name historische personages te vertolken". Ook de persoonlijkheid van Abdelkrim El Khattabi heeft hem altijd al geïntrigeerd, aangezien de acteur afkomstig is uit de stad Taza vlak bij de Rif-regio. "Ik was op de hoogte van heel wat details over deze man die het Marokkaanse denken, de politiek en de rechtspraak beïnvloedde," zegt hij. Volgens hem "zal de film slechts één periode uit het leven van Abdelkrim El Khattabi belichten", namelijk van 1907 tot 1921.

Lees ook: Rif-activisten boos over Rif-documentaire op NTR

Rabii Kati is een gevestigd acteur en heeft zijn sporen vooral verdiend dankzij talrijke rollen in verschillende Ramadan-producties en tv-soaps. Het publiek kent hem vooral van de televisieserie "Salef Aadra" van regisseur Jamila El Borji. Hij nam ook deel aan de televisieserie "Oulad El 3am" van Brahim Chkiri, uitgezonden op de zender MBC5 en aan de serie "Sewlou Dmou3i" van dezelfde producer, waarin hij één van de hoofdrollen speelde. Daarnaast speelde hij ook rollen in Egyptische, Marokkaanse en Syrische televisieseries. Hij is vooral bekend om zijn rol in "Suleiman Bacha El Barouni", die hem de prijs opleverde voor de beste hoofdrol op het Libische festival "Septimos".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team