Zoeken

Marokkaans meisje (3) met zeldzame ziekte succesvol geopereerd in Spanje

6 oktober 2022 - 08:00 - Wereld

©

Hiba, een 3-jarig Marokkaans meisje dat geboren werd zonder rectale doorgang, is op 5 september in Sevilla succesvol geopereerd. Het kind kwam negen maanden geleden vanuit Marokko naar Granada, op zoek naar een chirurg die haar kon helpen.

Hiba werd inmiddels reeds drie keer geopereerd. De eerste keer door een team van elf artsen, opgevolgd door twee operaties in de dagen daarna. De resultaten zijn tevredenstellend, zegt Omar Arroud, de penningmeester van de vereniging Aljibe-Dar Al Anwar, die zich over het meisje en haar ouders ontfermde. "Het gaat goed met haar en ze hoopt zo snel mogelijk naar school te mogen gaan. Laten we hopen dat ze snel herstelt. In de komende maanden staan er nog operaties gepland," zegt hij.

Lees ook: Nour (5) moest geamputeerd worden in Marokko maar werd succesvol geopereerd in Spanje

Hiba werd geboren zonder rectale uitgang. Ze heeft ook twee baarmoeders, miste een wervel en had een ruggenmergprobleem. Kortom, ze leed aan verschillende aandoeningen waarvoor ze in Marokko geen oplossing vond.

Lees ook: Zieke peuter Ayoub kan dankzij gulle gevers naar Marokko

Dankzij de NGO Dokters van de Wereld, die een humanitair visum regelde voor haar ouders Zouhair en Kautar, kon het gezin naar Granada gaan. Na haar operatie in Sevilla werd Hiba twee weken geleden uit het ziekenhuis ontslagen en is ze teruggekeerd naar Granada.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team