Zoeken

Marokkaanse activiste Nawal Soufi woedend na dood Syrisch meisje op zee

18 september 2022 - 21:00 - Wereld

©

Een 4-jarig Syrisch meisje is in de armen van haar moeder overleden als gevolg van vertragingen bij de reddingsoperatie van de Armed Forces of Malta (AFM). De Marokkaans-Italiaanse activiste Nawal Soufi, actief in de verdediging van mensenrechten, illegale immigratie en de Palestijnse zaak, beschuldigt de Maltese autoriteiten ervan te traag te hebben gehandeld.

Het meisje, haar zusje en meerdere andere kinderen zaten vast op een vissersboot, zonder eten of drinken, in de Maltese wateren. De vader van Loujin Ahmed Nasif waarschuwde Nawal Soufi over de situatie aan boord en vroeg haar om hulp. De man en zijn gezin behoorden tot een groep van 60 migranten uit Syrië, Libanon en Palestina, die vanuit Libanon de Italiaanse kust probeerden te bereiken.

Lees ook: Spanje: Marokkaan verliest familie op zee

De reddingsoperatie begon pas op 6 september, drie dagen na de noodoproep van de migranten. Het groepje was intussen door de bemanning van een vrachtboot aan boord genomen. De kleine Loujin werd per helikopter naar Kreta gebracht maar overleed in de armen van haar moeder op weg naar het ziekenhuis.

Lees ook: Familie op zee verdwenen Haytam wanhopig

"Ik stond vanaf het eerste moment in contact met het gezin. De vader belde vanaf de boot, hij was doodsbang voor zijn baby’s en de andere baby’s op de boot," vertelde Nawal Soufi aan de Times of Malta. Op haar Facebookpagina reageerde ze woedend. "Loujin is dood door het Europees beleid! Ze is gestorven in de armen van haar moeder terwijl ze ’Mama, ik heb dorst’ zei. Mijn kleine meisje, vergeef me. Ik heb heel hard geprobeerd maar slechte volwassenen hebben besloten om jullie geen hulp te sturen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team