Zoeken

In Marokko geboren negenling keert terug naar Mali

12 december 2022 - 20:00 - Wereld

©

Meer dan een jaar na hun geboorte in Marokko bereiden de Malinese negenling en hun ouders zich voor op een terugkeer naar Timboektoe in Mali.

De negen Malinese baby’s werden op 4 mei 2021 via een keizersnede te vroeg geboren in de Aïn Borja kliniek in Casablanca. Ze zijn nu in goede gezondheid, net als hun moeder Halima Cissé. Dit alles was mogelijk dankzij de inspanningen van verschillende artsen in Mali, de Malinese autoriteiten en het medisch team van de Aïn Borja Kliniek in Casablanca. Eerst dacht de moeder dat ze zeven kinderen verwachtte, maar het werden er twee meer, meldt RFI.

Lees ook: In Casablanca geboren negenling viert eerste verjaardag

Net als hun moeders werden de negen baby’s dagelijks verzorgd door een team van artsen, zowel in de kliniek als in het revalidatiecentrum. Voordat de baby’s werden geboren, hadden de ouders al een dochter die in Timboektoe was gebleven en intussen met haar broers en zussen is herenigd.

Lees ook: Vrouw die van 9 baby’s beviel noemt eerste zoon "Mohamed 6"

Als alles volgens plan gaat, zou de reis maandagavond moeten beginnen. De moeder is dankbaar voor haar kinderen, die werden gered dankzij de professionaliteit en de inzet van het medisch personeel. Hoewel het moeilijk is om afscheid te nemen, is de moeder blij om terug te keren naar Timboektoe. Vrijdag ontvingen de pasgeborenen en hun ouders een certificaat van het Guinness Book of Records in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team