Zoeken

Hicham legde ondanks zeldzame ziekte ongelofelijk traject af

7 oktober 2022 - 21:00 - Wereld

©

De 25-jarige Hicham El Hafed kwam in 2006 vanuit Marokko aan in San Pedro Alcántara (Marbella) terwijl hij in een coma zat. Hij kreeg een humanitair visum met de hulp van het Rode Kruis. Vandaag staat hij aan het hoofd van een start-up.

"Ik werd opgenomen in het moeder en kind ziekenhuis in Malaga waar ik drie maanden verbleef. Ik kreeg de diagnose agammaglobulinemie, ook bekend als de ziekte van Bruton. Het is een ziekte die je heel kwetsbaar maakt voor infecties en een chronische behandeling vereist," vertelt Hicham aan Diario Sur. Hij was altijd ziek en had geen normale schoolcarrière. Maar dat heeft hem er niet van weerhouden directeur te worden van het Procrys project, een start-up voor kunstmatige intelligentie.

Lees ook: Marokkaan allereerste directeur katholieke school in België

Op 16-jarige leeftijd moest hij noodgedwongen van school af wegens zijn ziekte. Hij begon met het maken van websites voor bedrijven via internet. Hij was op zijn 18e autodidact en probeerde naar het volwassenenonderwijs te gaan, maar besefte dat studeren niet de juiste weg was voor hem. Sinds drie jaar werkt hij nu op afstand voor het Nederlandse bedrijf Open Provider, dat hem de kans gaf om aan het hoofd te staan van de startup.

Het Procys-project werd enkele weken geleden op de markt gebracht, na bijna een jaar voorbereiding. Het maakt de automatisering mogelijk van handmatige processen. "Je geeft een factuur in en het haalt er alle informatie op een gestructureerde manier uit, en dat in minder dan 15 seconden per factuur", legt hij uit. Het Nederlandse bedrijf opent deze maand een kantoor in Málaga dat zal worden geleid door Hicham. Er zullen dertien mensen werken.

Lees ook: Ayoub is vastbesloten om te slagen in Frankrijk

"We zijn begonnen met de automatisering van facturen, maar het is mogelijk om andere processen zoals bijvoorbeeld verzendetiketten voor zowel pakketten als containers, verzekeringspolissen of paspoorten. Alle gegevens kunnen op geautomatiseerde wijze uit elk bestand worden gehaald", zegt hij. Hij roept jongeren op om "nooit op te geven", ongeacht de moeilijkheden, want "alles in het leven heeft een oplossing, behalve de dood".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team