Zoeken

Marokkaans koppel viert gouden huwelijksjubileum in Temse

10 februari 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Luc De Ryck, de burgemeester van de gemeente Temse in België, bracht deze week een bezoek aan Amar Chantah en Aicha Soukili. Ze zijn het eerste Marokkaanse paar dat haar gouden huwelijksjubileum viert in de gemeente.

Temse heeft ruim 30.000 inwoners en er worden elk jaar dan ook heel wat jubilarissen in de bloemetjes gezet. "Er zijn zo’n 110 verschillende nationaliteiten in onze gemeente maar buitenlandse huwelijksjubilea zijn bijzonder schaars", zegt burgemeester De Ryck in Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Foto-expositie: 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland

De Ryck vierde eerder al 50ste huwelijksverjaardagen van Turkse en Italiaanse inwoners in de gemeente, maar voor het eerst was het deze week de beurt aan een Marokkaans gouden echtpaar. De 75-jarige Amar Chantah en de 68-jarige Aicha Soukili zijn beiden geboren in Metalsa, stadje in de Rif in het noorden van Marokko. Ze zijn daar ook getrouwd, op 1 januari 1972.

Lees ook: Dongense Halima wil niet dat verhalen gastarbeiders verloren gaan

Amar en Aicha emigreerden naar België en wonen sinds 1974 in Temse. Ze hebben 5 zonen en 2 dochters en inmiddels ook al 16 kleinkinderen. Burgemeester Luc De Ryck werd onthaald met traditionele Marokkaanse gerechten. Hij bracht attenties mee vanwege de gemeente en het Belgisch koninklijk paleis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team