Zoeken

België: mobiel consulaat voor wereld-Marokkanen is succes

26 februari 2022 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het consulaat-generaal van Marokko in Luik en het Groothertogdom Luxemburg heeft afgelopen zaterdag een mobiel consulaat georganiseerd ten voordele van de Marokkaanse gemeenschap in Charleroi en omgeving.

Het initiatief boekte veel succes. Ruim 200 in België gevestigde Marokkanen kwamen hun nieuwe Marokkaanse identiteitskaart, paspoort of andere documenten ophalen, aldus een verklaring van het consulaat.

Lees ook: Marokkaanse consulaat in Brussel lanceert "Marokko-België Friendship e-Challenge"

Naast het uitgeven van officiële documenten werd ook aandacht besteed aan de registratie van Marokkaanse onderdanen en werden juridische vragen beantwoord.

Abdelkader Abidine, consul-generaal van Marokko, maakte van de gelegenheid gebruik om een gesprek te hebben met de loco-burgemeester van Farciennes, Hugues Bayet, wethouder Ozcan Nizam en gemeenteraadslid Nadia Mouttaki over de sociaal-economische kansen en de rol van de Marokkaanse gemeenschap bij de ontwikkeling van de regio.

Lees ook: Vlag Marokkaans consulaat Utrecht verwijderd en vertrapt

De loco-burgemeester had vervolgens ook gesprekken met jonge vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap en bracht samen met de Marokkaanse consul een bezoek aan de Marokkaanse school "Life Training Academy" waar de Arabische taal wordt onderwezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team