Zoeken

Marokkaans-Amerikaanse zangeres Abir wil culturen samenbrengen

14 januari 2021 - 13:20 - Cultuur

©

De 26-jarige Marokkaans-Amerikaanse zangeres Abir Haronni wil met haar muziek het beste van haar twee werelden samenbrengen. Naast haar meeslepende stem en haar toewijding om haar culturele erfgoed onder de aandacht te brengen door haar popmuziek, staat de 26-jarige zangeres ook bekend om het uitdagen van de manier waarop Arabische vrouwen over de hele wereld worden gezien.

Abir werd in Fez geboren en verhuisde samen met haar familie op haar zesde naar Arlington, Virginia in de Verenigde Staten. Ze zegt Marokko echter nooit echt te hebben verlaten. "Ik was altijd verbonden. We zijn niet naar de Verenigde Staten verhuisd om te vergeten wie we waren."

Aan thenationalnews vertelt ze: "Mijn ouders hebben hun best gedaan om me constant te herinneren aan waar we vandaan komen, ze hebben ervoor gezorgd dat we onze wortels begrepen", zegt ze. "Dus ik ben opgegroeid met het luisteren naar Marokkaanse muziek, we eten Marokkaanse gerechten en we gaan er op bezoek zodra we kunnen."

Maar zelfs die benadering kon de identiteitscrisis die gepaard gaat met migratie niet voorkomen. Er waren vragen die Abir zelf moest beantwoorden. "Toen ik ongeveer 18 jaar oud was, begreep ik dat het niet de verantwoordelijkheid was van mijn ouders om mij iets over mijn cultuur aan te leren. Het was echt aan mezelf om me volledig te verbinden met wie ik ben, om echt onderzoek te gaan doen om te begrijpen waar ik vandaan kom."

Haar album, Heat, dat vorig jaar uitkwam, is een boeiende mengeling van stijlen, waar ze moderne RnB-nummers zingt met melodieën uit het Midden-Oosten, aangedreven door stevige Noord-Afrikaanse instrumenten en percussie. Het geheim van het sonische succes is volgens haar te danken aan de beslissing die ze samen met haar Amerikaanse producer Mick Schultz nam. "Vaak proberen artiesten om Arabische klanken na te bootsen met westerse instrumenten", zegt Abir. "Wat Mick en ik deden, was het tegenovergestelde. We gebruikten instrumenten uit Marokko en de Arabische wereld om westerse instrumenten na te bootsen. Dus in plaats van een trom te gebruiken kozen we bijvoorbeeld voor Marokkaanse percussie instrumenten."

Abir geniet van het feit dat haar muziek achterhaalde misvattingen over de regio blootlegt, met name over Arabische vrouwen. De zangeres is van plan om verder te duiken in haar culturele erfgoed en dit in toekomstige releases ook steeds aan bod te laten komen. Ze is ook van plan om naar Marokko te reizen en daar songs op te nemen met lokale muzikanten. "Ik wil dat mensen mij leren kennen en hun perspectief veranderen. Ik wil laten zien wat het is om een ​​Arabische vrouw te zijn in Amerika, die is opgegroeid in een Marokkaans gezin. Ik heb mijn eigen verhaal en dat wil ik delen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team