Zoeken

Marokkaans elftal: oudere spelers naar uitgang geduwd

15 maart 2024 - 23:30 - Sport

©

De selectie van bondscoach Walid Regragui voor de komende vriendschappelijke interlands van Marokko tegen Angola en Mauritanië zorgt voor discussie.

Na de vroege uitschakeling op de Afrika Cup heeft de bondscoach veel veranderingen doorgevoerd. Aanvoerder Romain Saïss, Selim Amallah, Abdessamad Ezzalzouli, Amine Harit, Yunis Abdelhamid, Ismaël Saibari, Noussair Mazraoui en Sofiane Boufal (geblesseerd) zijn niet opgeroepen voor de duels op vrijdag 22 maart en dinsdag 26 maart in het Grote Stadion van Agadir.

Lees ook: Walid Regragui’s schoonmaak: grote afwezigen en nieuw talent

Volgens sportanalist Hicham Ramram probeert de Marokkaanse bondscoach de fouten te corrigeren die op de Afrika Cup werden gemaakt. "Twee afwezigen, Mazraoui en Boufal, werden door Regragui meegenomen naar de Afrika Cup, ondanks blessures. Nu zijn ze er niet bij, terwijl hij ze in mindere vorm zag als steunpilaren," aldus Ramram aan Al3omk. De afwezigheid van aanvoerder Romain Saïss is "opvallend," merkt de analist op, terwijl Abdessamad Ezzalzouli juist alle kansen kreeg "ondanks wisselvallige prestaties."

Lees ook: Ziyech terug in actie, kans op rentree bij Marokko?

Ramram stipt aan dat Regragui met een selectie naar de Afrika Cup ging waarvan twee derde van de basisspelers niet op hun niveau speelde. Tussen het WK 2022 in Qatar en de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust wisselde de bondscoach "maar liefst 20 spelers, een enorm hoog aantal."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team