Zoeken

Spanningen tussen Amine Harit en Walid Regragui?

18 maart 2024 - 17:00 - Wereld

©

De afwezigheid van Amine Harit, middenvelder van Olympique Marseille, in de selectie van Walid Regragui voor de oefeninterlands tegen Angola en Mauritanië op 22 en 26 maart in Agadir, zorgt voor vragen.

Volgens journalist Hakim Zhouri is er een "lichte ruzie" ontstaan tussen Harit en de bondscoach na de mislukte Afrika Cup. "Er waren spanningen tijdens het toernooi, met name over zijn speeltijd," aldus Zhouri. "En met de overvloed aan keuze op het middenveld, kan Harit nu eenvoudigweg gemist worden." De spelmaker speelde slechts een bescheiden rol tijdens de Afrika Cup, waar Marokko in de achtste finales strandde.

Lees ook: Marokkaans elftal: oudere spelers naar uitgang geduwd

Sinds zijn terugkeer van een kruisbandblessure in november 2022, worstelt Amine Harit met zijn vorm. In een persconferentie erkende hij dat de Afrika Cup hem parten speelde. "Voor de Afrika Cup voelde ik me goed. Maar door de aanpassing en het gebrek aan speeltijd, raakte ik uit het ritme. Dat is geen excuus, maar na terugkeer was ik minder fris. De laatste vier à vijf wedstrijden was ik minder, maar de laatste twee ging het beter. Ik wist dat het tijd zou kosten om mijn niveau van vorig jaar te halen, maar de Afrika Cup heeft me echt geremd."

Lees ook: Amine Harit zegt waarom hij Marokko verkiest boven Frankrijk

Naast Harit ontbreken ook aanvoerder Romain Saïss, Selim Amallah, Abdessamad Ezzalzouli, Yunis Abdelhamid, Ismaël Saibari, Noussair Mazraoui en Sofiane Boufal (geblesseerd) in de selectie van Walid Regragui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team