Zoeken

Marokkaans consulaat reageert op crematie Marokkaan in Duitsland

17 januari 2022 - 17:40 - Wereld

©

Het Marokkaans consulaat-generaal in Frankfurt heeft gereageerd op de crematie van het lichaam van de Marokkaanse Amar Kichouh en heeft de Duitse autoriteiten bekritiseerd voor het "overtreden van de gebruikelijke regels in dergelijke situaties".

Volgens het Marokkaanse consulaat-generaal hebben de Duitse autoriteiten het lichaam van Amar Kichouh naar een crematiecentrum gestuurd, zonder zijn familie op de hoogte te brengen. De man woonde alleen in een sociale woning voor gehandicapten in Frankfurt. De informatie over zijn overlijden bereikte zijn familie pas een paar dagen na de crematie van zijn lichaam, aldus het consulaat.

Lees ook: Spanje: Marokkaans consulaat voorkomt crematie wereld-Marokkaanse

De Marokkaanse vertegenwoordiging stelt dat "deze handeling van de bevoegde Duitse autoriteiten in strijd is met de gebruikelijke regels in een dergelijke situatie". Het is een "flagrante schending van de gevestigde procedures en van de waardigheid van de overledene". Het Marokkaanse consulaat-generaal in Frankfurt heeft de betrokken Duitse autoriteit, "die de volledige verantwoordelijkheid draagt in deze zaak", verzocht om informatie over de omstandigheden die tot de uitvoering van de crematie hebben geleid.

Lees ook: Italië: stoffelijk overschot van tien Marokkanen mogelijk gecremeerd

Tot dusver is er nog geen verklaring gegeven. Niettemin is het consulaat vastbesloten om de zaak op te volgen en ervoor te zorgen dat de waardigheid van Marokkaanse burgers in hun land van verblijf wordt geëerbiedigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team