Zoeken

Consulaat van Marokko in Brussel reageert op overlijden Marokkaan

28 januari 2022 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Het overlijden van een jonge Marokkaan in Asse zorgt voor veel ophef bij de Marokkaanse gemeenschap in België. Het consulaat-generaal van Marokko in Brussel heeft uitleg gevraagd bij de Belgische autoriteiten.

Volgens een verklaring van het consulaat-generaal werd contact opgenomen met de familie van Ayoub Ayoubi en met de Belgische justitie om meer details te verkrijgen over de zaak.

Lees ook: Mounir (26) overleden na politie-interventie in België

In een persverklaring meldt het consulaat-generaal dat de jongeman een Spaanse verblijfsvergunning had. Dankzij informatie binnen de Marokkaanse gemeenschap, lukte het de diplomatieke diensten zijn familie in Imzouren bij Al Hoceima te lokaliseren en te contacteren.

Het consulaat-generaal stelt tevens nog geen informatie te hebben over de omstandigheden waarin Ayoub om het leven kwam. Een schriftelijk verzoek om meer informatie werd naar de procureur des Konings in Halle-Vilvoorde gestuurd. In deze brief vraagt het consulaat-generaal dat grondig onderzoek wordt gedaan naar de zaak.

Lees ook: Spanje: met geweld aangevallen Marokkaan overleden

De diplomatieke diensten hebben hun condoleances overgebracht aan de familie van de jonge Ayoub en hen ervan verzekerd dat alles wordt gedaan om licht te werpen op de omstandigheden van zijn dood.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team