Zoeken

Gaza: Elon Musk wil internet herstellen met Starlink

29 oktober 2023 - 16:09 - Wereld

©

Elon Musk heeft aangekondigd dat hij van plan is internet aan te bieden in de Gazastrook, die sinds vrijdag volledig van de wereld is afgesloten, om humanitaire organisaties ter plaatse te helpen.

De Amerikaanse miljardair zei zaterdag dat de internetprovider Starlink van zijn bedrijf SpaceX binnenkort zijn diensten zal uitbreiden naar de Gazastrook, die sinds vrijdag van de wereld is afgesneden. "Starlink zal de connectiviteit ondersteunen van internationaal erkende hulporganisaties in Gaza," schreef Elon Musk op X.

Lees ook: Marokko in militaire coalitie tegen Israël?

Elon Musk deed deze aankondiging nadat hij was aangesproken door verschillende internetgebruikers die, via de hashtag "starlinkforgaza", zijn hulp inriepen om de internetverbinding in de Gazastrook te herstellen.

In reactie op de aanval van Hamas op 7 oktober heeft het Israëlische leger de bombardementen in de Gazastrook, waar ongeveer 2,4 miljoen Palestijnen wonen, opgevoerd. Sinds het uitbreken van de oorlog met Israël zijn er 7703 mensen, waaronder 3500 kinderen gedood, volgens het ministerie van Gezondheid van Hamas. Aan Israëlische kant zijn 1400 mensen omgekomen.

Lees ook: Ex-premier Israël wil Arabische vredesmacht in Gaza, met Marokko als sleutelspeler

Ter herinnering, Starlink werd ook uitgerold in Oekraïne in februari 2022, kort na de Russische invasie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team