Zoeken

Marokkaan wordt lid van de prestigieuze Wereld Academie voor Kunst en Wetenschap

9 juni 2014 - 20:17 - Marokko

©

Marokkaanse Professor Mostapha Bousmina werd tot lid verkozen van de prestigieuze World Academie of Art & Science. De academie werd opgericht op verzoek van Albert Einstein. Meerdere Nobelprijzen zijn er lid van.

Professor Bousmina, beter bekend als Mosto, is voorzitter van de Euro-mediterrane universiteit van Fez en Kanselier van de Hassan II Academie van Wetenschap en Technologie.

Mostapha Bousmina werd in 1961 geboren en is een expert in de fysica van polymeren en nanomaterialen schrijft Acteurs Publics. Hij is zonder twijfel één van de bekendste Arabische wetenschappers in de wereld.

Bousmina kreeg onder meer de Louis Pasteur Award in 1993 en de Morand-Lambla Award in 2000 als beste reologie-onderzoeker. Bousmina was een tijd adviseur van de NASA, Total, BASF en General Motors.

Wereld Academie voor Kunst en Wetenschap

De World Academie of Art & Science werd in 1960 opgericht en is gevestigd in Californië, Verenigde Staten. Het werd opgericht op verzoek van Albert Einstein met als doel de wetenschap in dienst te stellen van de mens.

De academie is samengesteld uit 730 leden, waaronder meerdere Nobelprijzen, en houdt zich bezig met de sociale en politieke gevolgen van internationale kwesties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team