Zoeken

Meest invloedrijke Marokkaanse vrouwen in 2014

9 juni 2014 - 19:16 - Marokko

©

Acht Marokkaanse vrouwen staan dit jaar in de top-50 van meest invloedrijke vrouwen in de Arabische wereld van het tijdschrift Sayidaty. Onder hen de voormalige Olympische kampioene Nawal El Moutawakel en minister Mbarka Bouaida.

Om de ranking op te stellen deed Sayidaty een beroep op 34 experts uit negen Arabische landen.

Meest invloedrijke Marokkaanse vrouwen in de Arabische wereld in 2014

 Mbarka Bouaida, 39, onderminister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking sinds oktober 2013 en lid van de RNI-partij. Mbarka Bouaida was in 2012 tot Young Global Leader verkozen door het World Economic Forum.

 Nawal El Moutawakel, 52, voormalig Olympische kampioene. Zij is de eerste Arabische en Afrikaanse vrouw die goud won op de 400 meter, in 1984 op de Olympische Spelen in Los Angeles.

 Khadija Ryadi, 44, Marokkaanse mensenrechtenactiviste sinds 1983. De voormalige voorzitster van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) ontving in december vorig jaar de prestigieuze Mensenrechtenprijs van de Verenigde Naties.

 Asmaa Boujibar, 27, werd onlangs gekozen om voor de NASA te gaan werken. De jonge Marokkaanse maakte ook deel uit van het team "experimentele petrologie" van het Laboratorium Magmas en Vulkanen van de universiteit van Clermont-Ferrand in Frankrijk.

 Fatima Ifriqui, Marokkaanse journaliste en presentatrice van culturele en artistieke programma’s op televisiezender Al Aoula. Zij zorgde voor veel controverse door omstreden artikelen te schrijven.

 Nihad Ben Aguida, journaliste, dichtster en schrijfster, presentatrice van televisieshow "Kissat Nass" op Medi1 tv.

 Bouchra Baibanou, Marokkaanse ingenieur die de zeven hoogste bergen ter wereld wil beklimmen. Onlangs bereikte ze de top van de Kilimanjaro en de Mount Aconcagua in Argentinië.

 Ismahane El Ouafi, directrice van het International Center for Biosaline Agriculture. Zij werd in januari ook al in de top-20 opgenomen van meest invloedrijke wetenschapsvrouwen in de islamitische wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team