Zoeken

Marokko tweede beste land in Arabische wereld

28 juni 2014 - 23:43 - Marokko

©

Marokko is het tweede beste land in de Arabische wereld om te leven, volgens de nieuwe Good Country Index. De index berust op gegevens van de Verenigde Naties, de Wereldbank en internationale NGO’s.

Marokko bezet de 10e plaats in Afrika en de 67e wereldwijd. In totaal werden de gegevens van 125 landen geanalyseerd voor de Good Country Index.

Ierland is het land waar de levenskwaliteit het beste is, gevolgd door Finland, Zwitserland, Nederland en Nieuw-Zeeland. Libië sluit de index af.

Ruim 35 factoren werden in acht genomen. Wat betreft gezondheid en welzijn is Marokko 40e. Het Koninkrijk is 90e in cultuur, 85e in klimaatbescherming, 68e in wetenschap en technologie, 76e voor zijn bijdrage aan de internationale veiligheid en vrede, 57e in welvaart en gelijkheid en 50e wat betreft het behoud van de orde wereld.

De index werd ontwikkeld door de Britse politieke adviseur Simon Anholt. Hij hoopt dat zijn werk landen ertoe zal aanzetten om hun manier van zaken te doen te veranderen en beter na te denken over de impact van hun beslissingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team