Zoeken

Israël wil Marokko helpen met hernieuwbare energie

25 februari 2014 - 21:43 - Gemeenschap

©

Israëlische experts willen Marokko helpen bij het vinden van oplossingen voor de productie van hernieuwbare energie, zoals zonne-of windenergie. Dat verklaarden ze zelf tijdens een forum over hernieuwbare energie in Rabat.

Volgens de website identitejuive, heeft Israël een wereldwijd erkende expertise op het gebied van hernieuwbare energieën. Deze wordt door universiteiten en bedrijven in het land gebruikt en ontwikkeld.

Deze expertise zou kunnen dienen "om de meest armere bevolkingen een zekere autonomie te bieden door de lokale productie van zonne-en windenergie", aldus de experts tijdens hun bezoek aan Rabat.

Omar Fasi Fihri, verantwoordelijke bij de Hassan II Academie van Wetenschap en Technologie, sprak zelf ook de wens uit om jonge Marokkaanse afgestudeerden van de Israëlische knowhow gebruik te zien maken.

Tijdens het forum vorige week, benadrukte minister Rachid Belmokhtar van Onderwijs, dat de energietransitie in Marokko niet het gevolg is van een keuze, een compromis of onderhandelingen, maar een strategische beslissing is om vele sociale, economische en ecologische problemen op te lossen.

Update 28 februari

De Hassan II Academie van Wetenschap en Technologie heeft de aanwezigheid ontkend van Israëlische experts op het forum over hernieuwbare energie in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team