Zoeken

Marokkaan vrijgesproken van spuiten vloeistof door hek Ter Apel

15 oktober 2022 - 22:00 - Wereld

©

De politierechter in Assen heeft een 22-jarige man uit Marokko vrijgesproken voor het spuiten van een vloeistof door het hek van het asielzoekerscentrum (azc) in Ter Apel.

Een bewaker en twee medewerkers van het centrum werden op 5 september in het gezicht verwond met een bijtende stof. De man werd onmiddellijk na het incident gearresteerd, zo blijkt uit bewakingsbeelden van het centrum.

Lees ook: Celstraf geeist tegen Algerijn die Marokkaan in AZC neerstak

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft niet bekendgemaakt welke stof is gespoten, noch is bewezen dat er gevaar was voor ernstig lichamelijk letsel. Mishandeling is echter wel bewezen en daarom is een gevangenisstraf van drie maanden geëist.

Lees ook: Moeder doodsbang na mishandeling Adam (5) in AZC Katwijk

Een week na zijn arrestatie werd de man echter vrijgelaten. De beelden waren te onduidelijk om hem vast te houden. Hij werd overgebracht naar Duitsland, waar zijn asielprocedure nog loopt. Tijdens het proces werden de camerabeelden verder uitvergroot, maar de rechter kon niet met zekerheid bewijzen dat het de 22-jarige verdachte was die op dat moment de vloeistof spoot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team