Zoeken

Marokkaan in VK vertelt over "grootste fout van zijn leven"

6 juli 2021 - 11:20 - Wereld

©

De 60-jarige Marokkaanse leraar Abderrahmane Fadil, die woont in de plaats Bradford in Groot-Brittannië, zegt de grootste fout van zijn leven te hebben gemaakt door zich niet tegen het coronavirus te laten vaccineren. Nadat hij besmet raakte met het virus werd hij zo ernstig ziek dat hij de dood in de ogen heeft gekeken.

De Britse krant Yorkshire Post meldt dat Fadil zich niet had aangemeld voor een inenting tegen het coronavirus toen de leeftijdsgroep van 60 jaar en ouder werd opgeroepen voor vaccinatie. Naderhand raakte de wetenschapper besmet en werd hij zodanig ernstig ziek dat hij negen dagen op de intensive care afdeling van het Royal Bradford Infirmary heeft gelegen. Nu hij weer is genezen van zijn coronavirusinfectie, betuigt hij spijt over zijn koppigheid om zich niet te laten vaccineren. "De vaccinatie weigeren was de grootste fout van mijn leven", vertelt Fadil.

"Toen ik naar het ziekenhuis werd gebracht, was ik buiten adem en was mijn temperatuur omhooggeschoten. Ik was erg bang en mijn kinderen huilden elke dag. Ik heb familie over de hele wereld en ze waren erg bezorgd. Sommigen van hen reisden naar Bradford om me te zien, maar vanwege de strikte regels konden ze me niet bezoeken. Ze hebben allemaal voor me gebeden", vertelt de 60-jarige. Hij woont samen met zijn vrouw Khadija en zijn twee zoons Rayan (9) en Aryan (7) in de stad Bradford in de Engelse provincie Yorkshire.

Fadil roept alle Britten op om een les te trekken uit zijn terughoudendheid om het vaccin te nemen. "Het coronavirus is geen grap. Het vaccin is een reddingslijn voor de mensheid. Overleven is van vitaal belang, dus aarzel niet", zegt de Marokkaan die op verschillende scholen in West-Yorkshire les geeft in wetenschappelijke vakken.

Abderrahmane Fadil is het personeel van het Royal Bradford Infirmary erg dankbaar voor de effectieve behandeling waardoor hij nu herstellende is van de infectie. "Ik kan het personeel niet genoeg bedanken. Ze hebben letterlijk mijn leven gered," zegt Fadil. De ademhalingsconsulent Tanveer Khalid, die deel uitmaakte van het zorgteam dat Fadil heeft behandeld, meent dat de 60-jarige patiënt erg veel geluk heeft gehad. "Hij had vreselijke pijn toen hij werd opgenomen en hij had continue positieve luchtwegdruktherapie nodig. We zijn blij dat hij nu weer gezond genoeg is om naar huis te gaan, maar ik hoop dat mensen naar zijn boodschap zullen luisteren", zegt Khalid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team