Zoeken

Cario, 15-jarige Marokkaan, vertelt over leven als "spotter" in Frankrijk

27 maart 2021 - 19:00 - Wereld

©

"Cario", een 15-jarige Marokkaan die in Marseille woont, vertelt over zijn leven in een video van Nordine Idri, een jonge vlogger die "de realiteit van het leven als spotter" laat zien. Een aangrijpende getuigenis.

"Ik verliet Marokko toen ik 10 was, ik ging naar Spanje, daarna naar Parijs. En nu ben ik in Marseille. Ik heb allerlei soorten hard werk gedaan", zegt de jonge Marokkaan aan Nordine Idri, beter bekend als Nono of Nonoo13015, die hij ontmoette bij de ingang van Campagne-Lévêque. De tiener vertelt over een pijnlijk verleden met veel familieproblemen. "Ik wil mijn familie niet zien. Ik ben 15 jaar oud, maar ik red me als een man".

Cario verdient de kost als "spotter". Een "job" die niet gemakkelijk is, vooral niet in Campagne-Lévêque, het 15ᵉ arrondissement van Marseille. Deze plaats is een knooppunt voor drugshandel in de stad. "Er zijn vaak gevechten. We zijn bang voor onze kinderen en durven ze niet naar buiten te laten gaan, uit angst dat ze een klap krijgen, of in de gevangenis belanden. Thuis gaat het goed, maar buiten niet," zegt een moeder. De jonge Marokkaan wil zijn leven niet eindigen als "spotter". Maar "hier in de buurt heb ik geen keus. Ik heb geen moeder om voor me te koken," zegt hij. Cario zegt dat hij nergens spijt van heeft. "Ik had honger, en als je honger hebt, ben je in staat om van alles te doen. Geen tederheid," concludeert de tiener.

In het verleden werkte de 17-jarige Nordine Idri die de video maakte ook als spotter, laat France info weten. "Als de politie komt, waarschuw je de verkoper. Je schreeuwt Akha," zegt hij. Idri legt uit waarom hij er twee jaar geleden voor koos om spotter te worden in een woonwijk in Marseille. "Ik had geld nodig. Het is het enige antwoord," zegt hij. Vandaag is hij Youtuber en werd zijn video "24 uur in het leven van een spotter" al meer dan 2 miljoen keer bekeken op het internet. De ex-spotter is teruggekeerd naar de schoolbanken en zal volgend jaar zijn secundair onderwijs afronden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team