Zoeken

Marokkaan redt man van verstikkingsdood in Spanje

6 juli 2021 - 10:40 - Wereld

©

Mohamed Amezian El Harrak werkt als beveiliger van het gezondheidscentrum San Pedro de Alcantara in Spanje en moet ervoor zorgen dat ongewenste personen het gebouw niet betreden. Maar de Marokkaan blijkt ook over de nodige medische vaardigheden te beschikken. Hij redde het leven van een Spanjaard die dreigde te stikken in een voorwerp door de Heimlich-manoeuvre toe te passen.

Toen een 45-jarige patiënt met verstikkingsverschijnselen arriveerde bij het gezondheidscentrum in Zuid-Spanje, besloot de 33-jarige Mohamed om niet op het medische personeel te wachten en zelf actie te ondernemen. Na de Spanjaard meerdere keren op zijn rug te hebben geslagen, voerde de Marokkaan de Heimlich-manoeuvre uit in een ultieme poging om het voorwerp uit de luchtpijp van de man te krijgen.

Lees ook: Kautar (14) reanimeerde man op station Rotterdam

Nadat Mohammed hierin was geslaagd ontfermde een verpleegster zich verder over de Spanjaard. De patiënt werd uiteindelijk doorverwezen naar het Costa del Sol-ziekenhuis voor verdere behandeling. Inmiddels heeft het ziekenhuis laten weten dat de 45-jarige Spanjaard in goede gezondheid naar huis is gestuurd.

De uit Tanger afkomstige Mohamed keerde na zijn heldendaad gewoon terug naar zijn werkzaamheden als bewaker. "Alles is goed gegaan. Ik heb zo kunnen handelen dankzij de EHBO-opleiding die ik heb gekregen”, vertelde hij aan plaatselijke media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team