11 maart 2021 - 15:50 - Marokko
Ondanks talrijke sensibiliseringscampagnes tegen voedselverspilling, wordt in Marokko elk jaar ongeveer 3,3 miljoen ton voedsel weggegooid. In de rest van de wereld wordt naar schatting 931 miljoen ton voedsel verspild.
Volgens het United Nations Environment Program (UNEP), wordt in Marokko per hoofd van de bevolking 91 kg voedsel per jaar verspild. De Food Waste Index van UNEP toont ook aan dat 8 tot 10% van de wereldwijde broeikasgasemissies, een link heeft met voedsel dat niet wordt geconsumeerd.
In Marokko wordt jaarlijks 91 kilo voedsel per persoon verspild. Op nationale schaal bedraagt de voedselverspilling meer dan 3,3 miljoen ton per jaar. Van de 931 miljoen ton voedsel die wereldwijd wordt verspild, is 61% afkomstig van huishoudens, 26% van restaurants en 13% van de detailhandel.
UNEP benadrukt dat het verminderen van voedselverspilling veel voordelen kan opleveren voor zowel de mens als de planeet. Eén van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling is om de voedselverspilling op het niveau van de consument en de detailhandel tegen 2030 te halveren.
Vrouw van Marokkaanse expat gearresteerd voor overspel in Nador
Lamine Yamal baalt: geen auto van FC Barcelona
Trouwen via TikTok: Marokkaanse fkih maken het mogelijk
Forbes plaatst Marokkaanse banken tussen grootste ter wereld
Marokkaanse douaneregels voor auto-overdracht diaspora
Marokkaans Ayoub bakt beste pizza ter wereld
Vrouw van Marokkaanse expat gearresteerd voor overspel in Nador
Trouwen via TikTok: Marokkaanse fkih maken het mogelijk
Zorgen om dodelijke weg in Noord-Marokko
Moulay Hassan in Tanger, ook Lalla Salma verwacht
Nieuwe metaalvondsten in Marokko: koper, goud en zilver
Tanger verscherpt bouwcontrole na mislukt project
Drones, helikopters, raketten… Marokko bereidt zich voor
Oorlog Iran-Israël: Royal Air Maroc kalmeert reizigers