11 maart 2021 - 15:50 - Marokko
Ondanks talrijke sensibiliseringscampagnes tegen voedselverspilling, wordt in Marokko elk jaar ongeveer 3,3 miljoen ton voedsel weggegooid. In de rest van de wereld wordt naar schatting 931 miljoen ton voedsel verspild.
Volgens het United Nations Environment Program (UNEP), wordt in Marokko per hoofd van de bevolking 91 kg voedsel per jaar verspild. De Food Waste Index van UNEP toont ook aan dat 8 tot 10% van de wereldwijde broeikasgasemissies, een link heeft met voedsel dat niet wordt geconsumeerd.
In Marokko wordt jaarlijks 91 kilo voedsel per persoon verspild. Op nationale schaal bedraagt de voedselverspilling meer dan 3,3 miljoen ton per jaar. Van de 931 miljoen ton voedsel die wereldwijd wordt verspild, is 61% afkomstig van huishoudens, 26% van restaurants en 13% van de detailhandel.
UNEP benadrukt dat het verminderen van voedselverspilling veel voordelen kan opleveren voor zowel de mens als de planeet. Eén van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling is om de voedselverspilling op het niveau van de consument en de detailhandel tegen 2030 te halveren.
Casablanca worstelt met miljoenenschuld aan busbedrijf
Mysterieuze dood jonge vrouw op landgoed Marokkaanse miljardair
Drama in Tanger: vrouw probeert baby in ravijn te gooien
Hittegolf na hittegolf in Marokko: dit is waarom
Online nepnieuws bedreigt toerisme Noord-Marokko
Ouezzane in het donker door stroomdiefstal
Casablanca worstelt met miljoenenschuld aan busbedrijf
Mysterieuze dood jonge vrouw op landgoed Marokkaanse miljardair
Drama in Tanger: vrouw probeert baby in ravijn te gooien
Hittegolf na hittegolf in Marokko: dit is waarom
Online nepnieuws bedreigt toerisme Noord-Marokko
Ouezzane in het donker door stroomdiefstal
Al Hoceima’s verborgen paradijzen
Dertien mensen in ziekenhuis na eten watermeloen in Taounate