Zoeken

Jonge helden redden Hajar van brand in Brussel

19 juli 2022 - 16:20 - Wereld

©

Drie jongeren hebben in de Brusselse gemeente Jette, Hajar en haar zoon gered van een brand die in hun flat was uitgebroken. Hun heldendaad werd ten zeerste geapprecieerd door de brandweer.

De feiten dateren van zaterdag 16 juli 2022 in een flat op de 10ᵉ verdieping van een gebouw in Jette. Hajar was aan het koken toen haar zoontje naar het toilet moest gaan. Toen ze hem vergezelde naar het toilet, vloog de pan met olie in brand, meldt La Dernière Heure. Omdat ze de vlammen niet kon doven, belde Hajar de brandweer.

Lees ook: Marokkaan redt meisje van aanval door hond in Spanje

Drie jonge mannen zagen de vlammen uit de ramen komen en renden Hajar te hulp. Ze haalden een brandblusser, gingen naar boven en slaagden erin het vuur te doven, nog voor de brandweer rond 22.00 uur arriveerde. "Het duurde misschien 10 minuten. Toen de jongens klaar waren, zeiden ze tegen me ’Het is in orde, mevrouw’. De keuken heeft vlam gevat, maar u kunt terug naar binnen gaan," vertelt de moeder. Er waren geen slachtoffers. Alleen de meubels van Hajar zagen er wat zwart uit.

Lees ook: Hicham doodt rat die voor paniek zorgde in Haagse tram

"Dankzij hen (de jongeren) heeft het vuur zich niet uitgebreid [...] Ze hebben het vuur in de kiem gesmoord", aldus de woordvoerder van de Brusselse brandweer, Walter Derieuw. De brandweer bedankte de drie tieners voor hun snelle optreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team