Zoeken

Menouar redt negen mensen uit brandend pand in Frankrijk

23 februari 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Op 13 februari brak er brand uit aan de Avenue Jaurès in het Franse Belfort. Negen mensen die vastzaten in een flatgebouw werden gered door Menouar Amine Mezoura, een bezorger van Uber Eats die een opleiding volgt tot gipsplaten monteur. Brandweerlieden en bewoners prezen de heldhaftigheid van de 28-jarige.

Op zondagavond 13 februari, toen Menouar Amine Mezoura op weg was om voor een klant taco’s te halen in een restaurant aan de Avenue Jean Jaurès in Belfort, zag hij de vlammen bij nummer 92 en kon hij er negen mensen redden, meldt France Bleu. Vier van hen liepen lichte verwondingen op, terwijl de andere vijf ernstig gewond raakten.

"Ik dacht niet na, ik hoorde kinderen en volwassenen schreeuwen, ik wilde ze alleen redden, zonder ophef te maken”, zegt de jonge Algerijn, die sinds een jaar in de Franche-Comté woont. Hij heeft zelf ook zijn voet en arm geblesseerd.

Lees ook: Duitsland: 12-jarige Marokkaan redt gebouw van brand

Menouar ontving na zijn redding veel berichten: "Bravo voor je, respect. Je bent geweldig, dapper. Er zitten veel positieve boodschappen in". "Het is een heldendaad, het is heldhaftig. Ik persoonlijk zou niet in staat zijn geweest om het te doen”, zei zijn buurman Mohammed.

Lees ook: Rabeaa (69) redt pasgeboren baby in Frankrijk

"Het is zeker een reflexmatige actie die kan worden omschreven als zeer altruïstisch. Men kan alleen maar dankbaar zijn en bewondering hebben: er waren tenslotte negen mensen bij de brand betrokken. Het was een extreem gevaarlijke, riskante daad", prees de brandweer van Belfort de heldendaad van Menouar. "Wij weten dat een brand met rookverspreiding fataal kan zijn in de eerste ogenblikken vóór de aankomst van de hulpdiensten. Daarom is wat hij heeft gedaan zeker een daad van grote moed. Wij applaudisseren en danken hem."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team