Zoeken

Spanningen in Sebta na dood Marokkaanse tiener

23 april 2022 - 09:40 - Wereld

©

In Sebta is een 15-jarige Marokkaanse jongen om het leven gekomen na door een verdwaalde kogel in het hoofd te zijn geraakt. Zijn dood bracht een protestbeweging op gang in de arme wijk Principe.

Ibrahim Boufelham, een 15-jarige Marokkaan, werd door een verdwaalde kogel in het hoofd geschoten toen hij op de fiets reed van de persoon die het doelwit was van de schutter. Hij werd in ernstige toestand opgenomen in het universitair ziekenhuis Loma Colmenar en overleed er aan zijn verwondingen, meldt de plaatselijke krant El Faro de Ceuta. Dinsdagmiddag werd zijn lichaam begraven op de Sidi Mubarak begraafplaats in Sebta.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeur slachtoffer racistische moord in Spanje

Een afrekening tussen twee drugsbendes die de drugsmarkt in de regio trachten te controleren, zou aan de basis liggen van de schietpartij. De dood van Ibrahim heeft in de wijk Principe een sterke protestbeweging op gang gebracht. De bewoners van de wijk stellen het gebrek aan veiligheid in de straten van de stad aan de kaak.

Lees ook: Marokkanen in Spanje doodgestoken om drugs

Bij de protesten werden ook auto’s in brand gestoken. De Guardia Civil werd gealarmeerd en kwam ter plaatse om het vuur te doven. De situatie was zo ernstig dat het stadsbestuur is overgegaan tot de sluiting van een aantal etablissementen en de afkondiging van een uitgaansverbod.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team